A legvégső filozófia ezen a cslogon. A bartosizmus abszurd filozófiai kísérlet, ami hosszú távon igazoltan tudatmódosító hatással bír. Az itt bemutatott gyakorlatok, gondolatok és életforma könnyen károsíthatják az Önök egészségét, de egyrészt még mindig kevésbé, mint egy "fejlett" ipari társadalomban élni, másrészt mi is az "egészség" és léte mióta magától értetődő érték?

"A Moslékfőző csollap az élőétel, a Bartosizmus az Ebroniton a készülő főfogás" - ahogy mesterünk mondja. A bartosizmust kommentáljátok szabadon! Minden észrevételért, kérdésért, kérésért, ötletért szpaszíba! A bartosizmus a három T filozófiája: Tanuljátok, Tanítsátok, Terjesszétek!

Aki bármivel, általunk ihletett írással, videóval vagy bármilyen szellemi alkotással hozzájárulna a csloghoz, ne habozzon azt jelezni. Aki rendelkezik Bartos Cs. István, Bartos Csaba vagy "Moslékfőző" Bartos Cs. Pisti által írt kézirattal vagy általa készített képpel, amit megosztana velünk - kölcsönadna másolásra - jelezze levélcímünkön. A Bartos Archívum minden hozzájárulást örömmel fogad.

Levélcímünk az ebroniton: bartosizmus@gmail.com

Tanítómesterünk csollapja: http://moslekfozo.atw.hu/

2012. március 11., vasárnap

Nyílt levél az EMS álomfőválasztásával és március 15-i rendezvényével kapcsolatban

Tisztelt Szervezők!

Az álomfőválasztási játék utolsó momentuma maradt hátra: a beiktatási ceremónia.
Sajnos ennek fényét beárnyékolja az a tény, hogy a nyertest nem a szavazattöbség legitimálja, hanem egy olyan fogolydilemmás játék, amely a konfrontációt jutalmazza a kompromisszumkészséggel szemben. Tehát egy összetársadalmi érdekeket valló álomköztársasági elnök személyében nem a együttműködés készségét, hanem a hataloméhséget preferálta. Ez szerintünk olyan játékelem, amely a valós politikában működik, és amely ellen az EMS és más ellenzéki
civil mozgalmak eredetileg felléptek.

Ennek kivitelezésében ráadásul 3 hiba illetve következetlenség is csúszott:

1. Játékban hagyott egy kiesett jelöltet, akit csak a "szerencse" juttathatott győzelemre, maga már nem kellett, hogy részt vegyen a játékelméleti döntés meghozatalában - De ez még rendben...

2. A harmadik helyezett, aki elvben játékbahozható maradt, nem is volt a szavazatok alapján harmadik - Ez is rendben, mert végül az események őt nem hozták helyzetbe.

3. A két döntős - a szó klasszikus értelmében vett - párviadalára nem összemérhető tudás, képességek, vitakultúra, stb. során, hanem egy személyi szelekciós taktikára alkalmas feladvány révén került sor, amelyben az első válaszoló lényegében meghatározhatta kit ejt ki, és kit hoz helyzetbe, míg a második válaszadó bármely választás esetén veszített, és csak abban dönthetett, hogy maga helyett kit jelöl ki győztesnek.

A közönség egy része ezt már a helyszínen szóvá is tette, majd a sajtókritika is kitért arra, hogy az első válaszadó - jelesül Dopeman - a választásával kiejtette a másik döntőst - jelesül Bartost -, aki ráadásul csak akkor értesült a szabályokról, amikor már számára nem is volt esély.

Nyilván vitatható és értelmezhető sokféleképpen ez az egész, és ezt most a sajtó, és sok-sok magánszemély meg is teszi. Mi ezt a játékot nem fogjuk fel egyértelmúen kudarcnak, viszont mindenképpen fontosnak tartjuk a dolog mielőbbi tisztázását. Nem a probléma ágy alá söprése lenne a cél, hanem egy érdekfeszítő politikaszimuláció minden buktatójának kitárgyalása, kibeszélése, és a tanulságainak levonása.

Mi és sokan erre csak egy megoldást látunk: Bartos Cs. István színpadon szerepeltetését és egy 4-5 perces beszéd elmondására adott lehetőséget, amiben megnyugtatná a kedélyeket. Személye önmagában is megnyugtatná a rajongóit, hogy a játék célja nem az ő minden eszközzel való kijátszása volt.

A beszédével kapcsolatban nyilván lehetnek félelmei a T. Szervezőknek, de egy erős biztosíték mindenképpen van, mégpedig az, hogy egy olyan jelölt, aki kompromisszumot választott a konfrontációval szemben, az nyilván nem fog egy elfogadott vereség után mást mondani. Nem célja, és nem érdeke a feszültség tovább növelése, hanem a kedélyek megnyutatása, a dolog nyugvópontra helyezése.

Kérjük tehát a szervezőket, hogy - szokásuktól eltérően - legalább post festam adjanak esélyt arra, hogy Bartos Cs. István, aki az álomfőválasztás minden létező szavazási fordulóját megnyerte, személyesen tudja a nyilvánosság előtt röviden elmondani azt, hogy ez egy játék, és annak furcsasága mind-mind a valóságra irányított tükörreflex, és minden várakozás ellenére ő ezt nem éli meg kudarcnak, de ha valaki ő utána még mindig haragot, feszültséget támasztana, akkor azt rajta torolja meg nyugodtan, ne a szervezőkön vagy a nyertesen, mert nem ők, hanem ő ebben kérdésben a legkompetensebb személy, hiszen az arcát adta ehhez a trükkös vereséghez.

Várjuk mielőbbi válaszukat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Címkék

Google Website Translator Gadget