A legvégső filozófia ezen a cslogon. A bartosizmus abszurd filozófiai kísérlet, ami hosszú távon igazoltan tudatmódosító hatással bír. Az itt bemutatott gyakorlatok, gondolatok és életforma könnyen károsíthatják az Önök egészségét, de egyrészt még mindig kevésbé, mint egy "fejlett" ipari társadalomban élni, másrészt mi is az "egészség" és léte mióta magától értetődő érték?

"A Moslékfőző csollap az élőétel, a Bartosizmus az Ebroniton a készülő főfogás" - ahogy mesterünk mondja. A bartosizmust kommentáljátok szabadon! Minden észrevételért, kérdésért, kérésért, ötletért szpaszíba! A bartosizmus a három T filozófiája: Tanuljátok, Tanítsátok, Terjesszétek!

Aki bármivel, általunk ihletett írással, videóval vagy bármilyen szellemi alkotással hozzájárulna a csloghoz, ne habozzon azt jelezni. Aki rendelkezik Bartos Cs. István, Bartos Csaba vagy "Moslékfőző" Bartos Cs. Pisti által írt kézirattal vagy általa készített képpel, amit megosztana velünk - kölcsönadna másolásra - jelezze levélcímünkön. A Bartos Archívum minden hozzájárulást örömmel fogad.

Levélcímünk az ebroniton: bartosizmus@gmail.com

Tanítómesterünk csollapja: http://moslekfozo.atw.hu/


2010. március 20., szombat

Mi ez a cslog?



Trurl és Hortobágyi elvtársak több mit egy éve találkoztak először a legvégső filozófiával, mely minden korábbit betetőz, és annak két lábon járó megtestesülésével, a Bölcs Nagy Bartos mesterrel. Ebben a cslogban nem kevesebbre vállalkoznak, mint feldolgozni az élményt és a bartosizmust méltó helyére emelni.

Trurl és Hortobágyi addigra életüknek felén sötétlő erdőbe jutottak, a szellemi öncsonkítás köré szerveződő társadalmi létük egyre nagyobb súllyal ülte meg szervezetük. Bartos mesterben az egyik legszabadabb és ezért legkiegyensúlyozottabb személyiséget ismerték meg, akivel valaha találkoztak - aki semmilyen körülmények között nem választotta volna a normalitás szervezett önhipnotikus tébolyát.  A Nagy Bartos élete és tanítása tökéletes összhangban van alárendelve filozófiai műve tökéletesítésének, melyben nem engedi magát befolyásolni társadalmi konvencióktól és civilizációs tabuktól. 

A nagy találkozás idején a Bölcs Nagy Bartos már végére ért a felkészülés időszakának, szellemi moslékfőző üstjébe bepakolta az európai kultúrtörténet legjavát és több mint húsz saját kiadású kötet állt mögötte. 

Hortobágyi elvtárs szerint a bartosizmus valamilyen mértékű befogadásának megkísérlése előfeltételez némi filozófiai ismereteket, elsősorban ami a cinikus iskolára és a kommunizmus társadalomfilozófiájára vonatkozik. A Nagy Bartos meggyőződése, hogy ha a mindenkori kommunista pártok és mozgalmak az ő elképzeléseit követték volna, már elérték volna céljukat, mely természetesen nem más, mint az általunk ismert civilizáció drasztikus meghaladása. 

A bartosizmus három tés (TTT) filozófia: tanuld, tanítsd, terjeszd! Elsődleges megnyilvánulási formája a Nagy Bartos szóbeli megnyilatkozásai és az általuk tükrözött életforma, melyekhez képest cslogunk csupán töredékes reprezentáció lehet, ezért is a nevében szereplő "reblog" kifejezés. A bartosizmus nyersebb formában fellelhető a mester ebronitos honlapján illetve az általa kiadott nyomtatott kötetekben és röpiratokban, melyek egy részét szándékünkban áll hozzáférhetővé tenni. 

Nem titkolt célunk a bartosizmus követőinek szellemi stimulálása a közös gondolkodás irányába. Mindazok, akik úgy érzik, elfogták a bartosizmus hullámhosszát és maguk is hozzájárulnának munkánkhoz szellemi termékeikkel vagy bármilyen más alkotásukkal, elvtársi üdvözletre lelnek majd, mesterünk legnagyobb örömére. Előre a bartosizmusért! 

*

A fenti képért, mely a fejléc alapjául szolgált, szpaszíba az Ogyessza eldugott részein a múlt lenyomatait kutató Matvejnek. 




1 megjegyzés:

  1. tevagy az istennek király nagyon nagy vagy és igazakat is mondassz éljen örökké a nagy bartos!!

    VálaszTörlés

Címkék

Google Website Translator Gadget