A legvégső filozófia ezen a cslogon. A bartosizmus abszurd filozófiai kísérlet, ami hosszú távon igazoltan tudatmódosító hatással bír. Az itt bemutatott gyakorlatok, gondolatok és életforma könnyen károsíthatják az Önök egészségét, de egyrészt még mindig kevésbé, mint egy "fejlett" ipari társadalomban élni, másrészt mi is az "egészség" és léte mióta magától értetődő érték?

"A Moslékfőző csollap az élőétel, a Bartosizmus az Ebroniton a készülő főfogás" - ahogy mesterünk mondja. A bartosizmust kommentáljátok szabadon! Minden észrevételért, kérdésért, kérésért, ötletért szpaszíba! A bartosizmus a három T filozófiája: Tanuljátok, Tanítsátok, Terjesszétek!

Aki bármivel, általunk ihletett írással, videóval vagy bármilyen szellemi alkotással hozzájárulna a csloghoz, ne habozzon azt jelezni. Aki rendelkezik Bartos Cs. István, Bartos Csaba vagy "Moslékfőző" Bartos Cs. Pisti által írt kézirattal vagy általa készített képpel, amit megosztana velünk - kölcsönadna másolásra - jelezze levélcímünkön. A Bartos Archívum minden hozzájárulást örömmel fogad.

Levélcímünk az ebroniton: bartosizmus@gmail.com

Tanítómesterünk csollapja: http://moslekfozo.atw.hu/

2011. január 16., vasárnap

Bisztray Gyula: Elégtételt a fűzfapoétáknak!

Bartos mester egyik legmeghatározóbb olvasmánya költői útkeresésének idején Bisztay Gyula irodalomtörténész ismertetése volt a "fűzfapoézis" fogalomtörténetéről, amit itt közlünk, kizárólag oktatási céllal.

Forrás:
Bisztray Gyula. Jókedvű magyar irodalom. Budapest: Gondolat. 1968. 486-566.
Szerzői jogok a szerző jogutódjaiéiéiéiéiéi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Címkék

Google Website Translator Gadget