A legvégső filozófia ezen a cslogon. A bartosizmus abszurd filozófiai kísérlet, ami hosszú távon igazoltan tudatmódosító hatással bír. Az itt bemutatott gyakorlatok, gondolatok és életforma könnyen károsíthatják az Önök egészségét, de egyrészt még mindig kevésbé, mint egy "fejlett" ipari társadalomban élni, másrészt mi is az "egészség" és léte mióta magától értetődő érték?

"A Moslékfőző csollap az élőétel, a Bartosizmus az Ebroniton a készülő főfogás" - ahogy mesterünk mondja. A bartosizmust kommentáljátok szabadon! Minden észrevételért, kérdésért, kérésért, ötletért szpaszíba! A bartosizmus a három T filozófiája: Tanuljátok, Tanítsátok, Terjesszétek!

Aki bármivel, általunk ihletett írással, videóval vagy bármilyen szellemi alkotással hozzájárulna a csloghoz, ne habozzon azt jelezni. Aki rendelkezik Bartos Cs. István, Bartos Csaba vagy "Moslékfőző" Bartos Cs. Pisti által írt kézirattal vagy általa készített képpel, amit megosztana velünk - kölcsönadna másolásra - jelezze levélcímünkön. A Bartos Archívum minden hozzájárulást örömmel fogad.

Levélcímünk az ebroniton: bartosizmus@gmail.com

Tanítómesterünk csollapja: http://moslekfozo.atw.hu/

2010. április 25., vasárnap

Lábjegyzet a "Mi a faszért?" című beszélyhezA 2009 tavaszán készült felvétel végén meghagytam egy fontos fogalmi tisztázást, ti. nem volt egyértelmű, miféle megfontolás van a melegfelvonulás elleni kirohanás mögött. A sokaknak talán túl tömör szóváltás világossá teszi, miről van szó. A melegfelvonulás jelképes, mintegy a szabadelvű demokrácia metafizikai alapjainak legszembetűnőbb kortárs magyarországi vizuális kitüremkedése. Bartos elvi antiliberális és antihumanista (utóbbiról részletesen később): számára az ember individualitása és ahhoz rendelt morális értéktartalom nem bír valósággal. Abszolút determinista: az ember csupán az állandóan változó Anyag egy partikuláris és önmagában értéktelen alakulata, melyet környezete és immanens (eleve adott módon benne lévő) ösztönei határoznak meg. Szabadság nem létezik. A polgári társadalom (ebben a kontextusban "kapitalizmus") alapja a szabadság és az ember egyediségének etikája. A melegfelvonulás mint ennek a filozófiának legjellemzőbb aktuális reprezentációja kerül a moslékfőző üstbe. Nem morális megfontolásról van tehát szó, és nem is szexuálpolitikairól (Bartos elvi aszexuális), éppen ellenkezőleg: a polgárjogi gondolkodás moralizáló gyökere miatt ellenséges a keresztény civilizációt alapjaiban elutasító Bartos számára. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Címkék

Google Website Translator Gadget