A legvégső filozófia ezen a cslogon. A bartosizmus abszurd filozófiai kísérlet, ami hosszú távon igazoltan tudatmódosító hatással bír. Az itt bemutatott gyakorlatok, gondolatok és életforma könnyen károsíthatják az Önök egészségét, de egyrészt még mindig kevésbé, mint egy "fejlett" ipari társadalomban élni, másrészt mi is az "egészség" és léte mióta magától értetődő érték?

"A Moslékfőző csollap az élőétel, a Bartosizmus az Ebroniton a készülő főfogás" - ahogy mesterünk mondja. A bartosizmust kommentáljátok szabadon! Minden észrevételért, kérdésért, kérésért, ötletért szpaszíba! A bartosizmus a három T filozófiája: Tanuljátok, Tanítsátok, Terjesszétek!

Aki bármivel, általunk ihletett írással, videóval vagy bármilyen szellemi alkotással hozzájárulna a csloghoz, ne habozzon azt jelezni. Aki rendelkezik Bartos Cs. István, Bartos Csaba vagy "Moslékfőző" Bartos Cs. Pisti által írt kézirattal vagy általa készített képpel, amit megosztana velünk - kölcsönadna másolásra - jelezze levélcímünkön. A Bartos Archívum minden hozzájárulást örömmel fogad.

Levélcímünk az ebroniton: bartosizmus@gmail.com

Tanítómesterünk csollapja: http://moslekfozo.atw.hu/

2012. február 12., vasárnap

Bartosizmus ihlette alkotások

A bartosista szubkultúra még rengeteg felderítenivaló csócsálást tartogat a csocsiológiatudomány számára. Fontos letérképezni a kukatók számára az eddig született néphagyományi leletanyagot. Bartos Cs. Istvánra is igaz az, ami a legtöbb népi furfangos alakra, világbolondjára, váteszre, vándorfilozófra és mágikus emberre: valódi életénél sokkal többet elmond róla a köré épült folklór, a nép ajkán keletkező történetek, a tanítványok szellemi és lelki megvilágosodásából fakadó élmények, reflexiók, kultuszok, kánonba szerveződő tradációk. Népszerűségét az a felismerés ösztönzi, hogy ő nem korunk szokványos sztárkarrierjét futotta be, nem a jól szervezett médiaipar gépsorain gyártották le. A bartosizmus elharapozásának - hájpjának - fontos motorja ennek a minden eredetiséget kinyiffantó, fojtó mechanizmusból való kiábrándulás. A Möster filozófiájának központi sugalmazmánya, hogy a rendszer elleni lázadás és ellenállás minden formáját ügyes marketingfogásokkal legyarmatosították. A média, a politikai imázs csak annak ad szabadkártyát, azt képes tolerálni, amit a saját arculatának részévé tehet, azaz bezabálhat, elemészthet. Abszurditása nem Bartosak van tehát, hanem annak a helyzetnek, hogy ezeknek a rém egyszerű dolgoknak a felismerése nem vezetett az övéhez hasonló tömeges lázadáshoz. Manapság kezdődött csak artikulálódni az, amit a Möster saját egyszerű szavaival régóta megfogalmazott, tettivel szimbolizált: új mozgalmak születnek sorra a valóságot leuraló médiaszimulációs csapdák ellen. A világválság - szép képzavarral élve - égető árnyékában egyre többen figyelmeztetnek arra, hogy a valós társadalmi életvilág kultúrkincsét és a ténylegesen, kétkezi munkával kitermelt fogyasztási javakat a gazdasági-politikai látszatbirodalmak árucikké, majd aztán egy mozdulattal pénzeszközzé, részvénnyé, hitellé varázsolják, üres piaci spekuláció tárgyává sorvasztják. Reméljük, hogy mindez egyre többeket késztet az önálló gondolatok megfogalmazására, a saját bartosizmusuk felfedezésére. Egyáltalán cselekvésre, alkotásra. Kinek a szatíra, kinek a vicc, kinek egy ütős zene, kinek egy polgárpukkasztó gesztus ugrik be. A műfaji lehetőségek tárháza szinte végtelen.
Most ízelítőül itt pár eddig született könnyűzenei alkotást, filmes paródiát, klipmontázst mutatunk be, ami a bartosista kulturális forradalom jegyében született. Kérjük az olvasót, ha tud még hasonlókról, akkor linkelje be kommentbe. Szpaszíba!

Szőllősi Norbert - Mándoki Ádám: Bartos-induló


Barbárfivérek: Tolvaj

Ismeretlen alkotó: Bartos wars

Ismerős alkotó: Bartosista cigarettareklám

Hullarablók: BartosIsmeretlen alkotó: Bartos feltámad

Rózsa Rolii: Das istDóra Ádám alkotása


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Címkék

Google Website Translator Gadget