A legvégső filozófia ezen a cslogon. A bartosizmus abszurd filozófiai kísérlet, ami hosszú távon igazoltan tudatmódosító hatással bír. Az itt bemutatott gyakorlatok, gondolatok és életforma könnyen károsíthatják az Önök egészségét, de egyrészt még mindig kevésbé, mint egy "fejlett" ipari társadalomban élni, másrészt mi is az "egészség" és léte mióta magától értetődő érték?

"A Moslékfőző csollap az élőétel, a Bartosizmus az Ebroniton a készülő főfogás" - ahogy mesterünk mondja. A bartosizmust kommentáljátok szabadon! Minden észrevételért, kérdésért, kérésért, ötletért szpaszíba! A bartosizmus a három T filozófiája: Tanuljátok, Tanítsátok, Terjesszétek!

Aki bármivel, általunk ihletett írással, videóval vagy bármilyen szellemi alkotással hozzájárulna a csloghoz, ne habozzon azt jelezni. Aki rendelkezik Bartos Cs. István, Bartos Csaba vagy "Moslékfőző" Bartos Cs. Pisti által írt kézirattal vagy általa készített képpel, amit megosztana velünk - kölcsönadna másolásra - jelezze levélcímünkön. A Bartos Archívum minden hozzájárulást örömmel fogad.

Levélcímünk az ebroniton: bartosizmus@gmail.com

Tanítómesterünk csollapja: http://moslekfozo.atw.hu/

2010. augusztus 1., vasárnap

Az első Bartos-vicc

Szerkesztőbizottságunk, a Bartos Művek Filozófiai Társaság és Birkatrágyafejlesztő-üzem  büszkén bemutatja az első Bartos Cs. István-viccet:


A csillagászok egy nap különleges jelenségre lesznek figyelmesek: egy kozmikus méretű gyomorra, ami folyamatosan közeledik a Földhöz, minden útjába kerülő objektumot elemésztve. Nincs mit tenni, meg kell állítani. Különleges bizottságot állít fel a bolygó nemzeteinek kongresszusa, mely ezen idegen életforma megértésére és a vele való kommunikációra koncentrál. Kilőnek bele néhány Bach-kantátát és John Lennon Imagine című dalát, Immanuel Kantot a filozófiatörténet összes erkölcsök metafizikájának alapvetésével, Albert Einsteint Nobel-díjas elmék élén, Gandhit egy hadosztály fáklyás gimnazistával, az ENSz exkluzív diplomata-különítményét, az USA elnökének kissé diszlexiás de aranyos fiát, a világ összes országából kiválogatott legszebb szűzeket, Bruce Willist és Will Smith-t egy rakat atomrakétára szerelt szódabikarbónával, de minden hiába - nincs az a szépség, bölcsesség, tudás, erkölcsi nagyság, ártatlanság, vagyon és áldozat, melyet a gyomor ne nyelne el szó nélkül.

Végül a CIA telefonja alapján beméri és kedvenc krimójában fölkeresi Bartos Cs. Istvánt, aki néhány liter kannás borért rááll, hogy megmentse a szájbabaszott világot. Sikerrel vissza is tér - elsőként - a küldetésről, és azt mondja:

"Emberisééég, te világköpete, az anyátok öllesztő picsáját! Ne szarj be, nyezsasztó, kiegyeztem velük. Az alku így szól: a gyomor egyben kap be titeket, így a változás alig lesz érzékelhető. Tovább élhetitek szaros kis életeteket a kozmikus emésztőgödörben - mint a patkányok - mintha mi sem történt volna."


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Címkék

Google Website Translator Gadget